Muğla Büyükşehir ve Datça Sındı Tarım Kooperatifi İmzaları
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Datça badem ve zeytini destekleme projesine imza attı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokolle Büyükşehir Belediyesi, 22 bin 764 metrekare araziye sahip 4 taşınmazda 160 adet zeytin ağacı ve 1 adet badem kırma ayıklama makinesini kooperatifin kullanımına verdi.
Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 63 üyesi bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol ile Datça badem ve zeytin üretiminin artırılması, pazarlamanın geliştirilmesi ve kooperatiflerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Datça bademlerinden 2 ton Çağla turşusu üreterek Muğla Tarımsal Güç Birliği Kooperatifi çatısı altında yurt dışına sattı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol töreninde konuşan Kooperatif Lideri Can Adap; “Büyükşehir Belediyemiz ile imzaladığımız protokol sayesinde artık üreticilerimiz daha çok üretecek, daha çok kazanacak. Kooperatifimizde 15 kadın üretici bize büyük katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle kurulan Tarımsal Güç Birliği kooperatifine de katıldık. Bu birlikteliğin bizlere büyük fayda sağlayacağına inanıyor, tarıma verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. söz konusu.
Muğla Tarım Kooperatifleri Kooperatif Başkanı Fatih Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin takviyeleri ile kurulan güç birliğinin her geçen gün büyüyerek güçlendiğini belirterek, bu güç birliğinin tarımsal üretime ve üreticinin emeğinin karşılığını almasına büyük katkı sağladığını belirtti. onun emeği.
Başkan Gürün; “Tüm hizmetlerimizi güven duygusuyla inşa ediyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tüm hizmet ve projelerini güven duygusu üzerine inşa ettiklerini, vatandaşa hizmet edecek yeterli bir ekiple çalıştıklarını belirterek, Büyükşehir olarak kooperatifçiliğe büyük önem verdiklerini belirtti. tarım ve üretici köylüleri desteklemek.
Başkan Gürün; “2014 yılında büyükşehir olan Muğla’da tarıma ayrı bir önem vererek tarımsal üretim modeli oluşturduk. Yerli tohumdan alım garantili üretime, meyve sebze kurutma tesisinden toprak ve bitki analiz laboratuvarına kadar birçok yenilikçi hizmeti kısa sürede hayata geçirdik. Tarımdaki tüm kooperatiflerimizi güç birliği altında topladık ve üye sayımız her geçen gün artıyor. İşbirliği anlaşması imzaladığımız Sındı Kooperatifimiz bugün 5 ülkeye yeşil turşu satışı gerçekleştirdi. Muğla’mızın marka olmaya aday eserlerini yurt içi ve yurt dışına ihraç etmeye geldik. Bütün bunları bir inanç duygusuyla yapıyoruz. Üretici köylülerimiz emeğinin karşılığını alıyor, üreticimiz ve Muğla kazanıyor. Kooperatif liderimiz Sındı Kooperatifimizde 15 kadın üretici olduğunu söyledi. Tarımın ve kooperatifçiliğin baş aktörü kadın emeği olup, Muğla’daki kadınlarımızın emeği ve fedakarlığı tarımda daha da etkili olacaktır.” söz konusu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı